Viennafair: Megváltozott csapat, változatlan név

Blog » Viennafair: Megváltozott csapat, változatlan név

ViennaFair-Logo

Új csapattal, de a korábbi találgatásokkal ellentétben változatlan név alatt rendezik meg a Viennafair idei kiadását október 8. és 11. között – írta meg a Der Standard. A szervezés jogát Wolfgang Pelz és az ő art-port GmbH nevű vállalkozása kapta meg, míg a licensz tulajdonosa a vásár eddigi megrendezője, az eseménynek továbbra is a Messe Wien épületében helyszínt biztosító Reed Messe Wien marad. Az Art Portnak egyébként már van tapasztalata a művészeti vásárok rendezésében: az ő nevükhöz fűződik az Art Austria és az Art Salzburg megvalósítása.

A Viennafair egyúttal tartalmilag bővül a korábbi évekhez képest: a kortárs művészeti alkotásokat bemutató galériák mellett a klasszikus modernek számára Viennafair Masters név alatt különálló szekciót indítanak, a londoni Frieze „kettő az egyben” modelljét követve ezzel.

Eközben a Viennafair régi csapata Viennacontemporary név alatt szeptember 25. és 27. között új helyszínen, a Marx Halléban folytatja. Mint azt Christina Steinbrecher-Pfand művészeti igazgató a lapnak elmondta, továbbra is helyet kívánnak biztosítani kelet-európai galériáknak.

A novemberi Kunst- und Antiquitätenmessét is ideszámítva sűrű őszi program elé néz a bécsi műkereskedelem. Hogy túl sűrű lesz-e, azt a szervezők árbevételén lehet majd lemérni – jegyzi meg a Der Standard.