Pályázati Felhívás – Esterházy ART AWARD 2021

Blog » Pályázati Felhívás – Esterházy ART AWARD 2021

Ismét lehet jelentkezni az Esterházy Art Awardra. A kiállítással egybekötött díjátadó 2021. december 2-án lesz Budapesten, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban. A pályázat kiírója az Esterházy Privatstiftung. Pályázni online úton, 2021. június 11-ig lehetséges. A beérkezett pályázatokból a nemzetközi zsűri előreláthatóan 20 pályázót jelöl a díjra, akiknek 2021. december 3-tól 2022. február 13-ig kiállítása nyílik a Ludwig Múzeum –Kortárs Művészeti Múzeumban.

Részletes információk a 2021-es pályázati kiírással kapcsolatosan:

Földrajzi helyzetének és közép-európai történelmének köszönhetően az Esterházy Privatstiftung kulturális összekötő szerepet tölt be Kelet és Nyugat, múlt és jelen között. Kulturális tevékenységének egyik fontos láncszeme az Esterházy Art Award odaítélése.

A 2009-ben megalapított Esterházy Art Award célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása, illetve a kortárs képzőművészet és a nemzetközi párbeszéd támogatása.

A nyertesenként 5.000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független nemzetközi szakmai zsűri.

A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal lehet indulni. A kiállításra rendelkezésre álló múzeumi terek lehetővé teszik a nagyobb méretű illetve installációs művek befogadását is, ezeknek a pályaműveknek a benyújtásánál az első körben terveket illetve vázlatokat is elfogadnak.

Pályázni a www.esterhazy-now.at internetes oldalon ezen a linken lehet 2021. június 11-ig.

A beküldött pályázatokból a független nemzetközi szakmai zsűri előreláthatóan 20 pályázót jelöl a díjra.

Short List 2021 – Esterházy Art Award Magyarország címmel 2021. december 3-tól a zsűri által beválasztott pályaművekből kiállítás nyílik a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban.

Short List 2019 – Esterházy Art Award Magyarország című kiállítás, forrás: ludwigmuseum.hu
Short List 2019 – Esterházy Art Award Magyarország című kiállítás, forrás: ludwigmuseum.hu
Short List 2019 – Esterházy Art Award Magyarország című kiállítás, forrás: ludwigmuseum.hu

Szólj hozzá!