Műalkotás-válogatás a karácsony szellemében

Blog » Műalkotás-válogatás a karácsony szellemében

Hamarosan itt a karácsony és az ünnepi hangulat nem mindig jön könnyen. Néha viszont elég ránézni egy fotóra, képre, festményre – és eszünkbe ötlik milyen jó is volt a ház biztonságos melegéből figyelni a kinti hóesést, együtt lenni a szeretteinkkel, kipihenni az év fáradalmait.


Íme néhány mű, amik talán segítenek a kellemes emlékek felidézésében, meghozzák az ünnepi hangulatot vagy egyszerűen csak megnyugtató rájuk nézni.


David Seymour – Christmas Party Dance, 1955

Paul Rand hat évtizeden keresztül készítette humoros, könnyed grafikáit, illusztrációit. Munkái számtalan magazinban, könyvborítón, gyerekkönyvben megtalálhatók.
Korunk egyik legismertebb művésze, Andy Warhol kezdetben tervezőgrafikusként, designerként dolgozott – hamar népszerűvé vált: munkái már az ’50-es évektől kezdve kiállításokon is megjelentek.

Yrjö Edelmann – Wrapped Christmas Goat, 2001

Andrew Macara festményei közül szinte lehetetlen volt választani – ezért is hoztam kettőt -, annyira jól visszaadják a téli hangulatot. A művész általában négy nagy témában alkot, amik a következők: Snowcapes, Beachscapes, Travels, Experimental.

Linda Brenner – Christmas Trees, 2011-2017

Egyik személyes kedvencem Linda Brenner Christmas Trees című projektje. A művész 2011-ben kezdte el az ünnepek után feleslegessé vált, kidobott karácsonyfák gyűjtését, hogy azokat aztán újra széppé varázsolja – visszaadva a fák régi csillogását, egyben örökéletűvé téve őket.

A cikkben szereplő alkotások megtalálhatók az Artsy oldalán

Szólj hozzá!