Herbert Aniko aka Haniko // Otthonka / Little home

Blog » Herbert Aniko aka Haniko // Otthonka / Little home

Egy vizuális napló avagy az Otthonka az egyik lenyomata a mögöttünk vagy éppen előttünk álló időszaknak, amit Herbert Aniko saját kezűleg kötött, fűzött azzal a bizonyos piros fonállal,ami szinte védjegye az eddigi munkáinak.

A borító a divatvilág és az up-cycling trend inspirálta, különleges, magas minőségű környezetbarát mázolatlan papírból készült,mely 25 %-ban BŐR „maradványt/felesleget” tartalmaz. A különleges, limitált példányszámban készült kiadványban a 25 darab papír kollázs és fotók mellett Eke Angéla, Tóth Kinga, Izsó Zita, Tóth Réka Ágnes, Farkas- Zentai Lili és Simon Márton – képek ihlette – írásai is olvashatók. A mottóként a művész Gutai Magda egyik versét választotta.

A kötet előszavát Urai Dorottya művészettörténész írta.

„ Ebben a vizuális karantén- naplóban Herbert nem gondolatait írja le, hanem papírönarcképeivel vizuálisan rögzíti azokat a lelki állapotokat, melyeket a kényszer szülte fogságban megtapasztal. Herbert szavaival élve az Otthonka sorozat „A szabadság redukált megélése: „Menj ki bent!”- Alkotásait szemlélve mi is megvizsgálhatjuk, hogyan változtunk ezalatt a rövid, de meghatározó idő alatt? Maradt e rajtunk nyoma a bezárva töltött időnek? Észrevettük e kik vagyunk, illetve hogy valóban be voltunk e zárva önmagunkkal?”  

Urai Dorottya

Szólj hozzá!