Divat a sütőből! – Az Issey Miyake legfrissebb Botanical Delights kollekciója

Blog » Divat a sütőből! – Az Issey Miyake legfrissebb Botanical Delights kollekciója

IM_2015dec25_01-1

Szöveg: R.G.

Az Issey Miyake név korántsem csupán egy felkapott luxusmárkát takar, de egy innovatív designlabort is, amely minden évben tovább feszegeti a divat határait. A legújabb darabokat például a különleges trópusi növények faktúrája és színei ihlették, ám az igazi unikum az anyag maga és a gyártási metódus: a Baked Stretch.

A kiszabott alapanyagra először függőleges vagy vízszintes hullámvonalak mentén ragasztócsíkokat préselnek, majd a csíkok közé kék, zöld, pink vagy sárga festéksávok kerülnek. Az így előkészített matériát csak betolják egy speciális sütőbe. Az extrém magas hőmérséklet hatására a ragasztós sávok kiemelkednek az anyag síkjából, és egy második festés során eltérő árnyalatot kapnak. A végeredmény pedig? Plasztikus, színpompás és dinamikus.

IM_2015dec25_02

A japán divatcéget azzal a céllal hozta létre névadója a hetvenes években, hogy új lehetőségeket kísérletezzen ki a divat világában. A márka nevéhez köthető az A-POC (A piece of cloth) koncepció, amely ránézésre egy egyszerű, hengerben kapható, kötött cső, amelyből a vásárló egy olló segítségével maga alakítja ki pólója végleges formáját. A néhány évvel később készült 132.5 Issey Miyake sorozat különlegességét a bonyolult hajtogatási technikákból adódó izgalmas geometria adja: a ruhák kétdimenziós origami tárgyakból egyetlen mozdulattal varázsolhatók a hajtásokat megőrző látványos darabokká, speciális rítussá avatva az öltözködést.