Artlocator’s highlights from IMM Cologne

Blog » Artlocator’s highlights from IMM Cologne

Az év első fontos design eseménye az International Möbelmesse Köln. Az egyhetes vásáron nem csak a szakma legjobbjai találkoznak, hanem az utca embere is betekintést nyerhet a kortárs design alakulásába. A 2019-es IMM-et a színek határtalan játéka uralta, miközben a 100 éves Bauhaus mozgalom vagy a Memphis csoport korszakalkotó vizuális világa is felidéződött.

MUUTO

A Muuto az ikonikus skandináv design tradíciók képviselője. Időtálló esztétikum, funkcionalitás és professzionális tudás ötvöződik a tervezők munkáiban. A cég neve, a muutos szóból ered, ami finnül új perspektívát jelent. Az előremutató tervezői gondolkodás pedig az innovatív technológiák és anyagok kreatív felhasználásában ölt testet. A Muuto nemzetközileg elismert szakemberekből összeálló designer csapata, úgy tud hű maradni a skandináv design filozófiájához, hogy közben világszerte érthető és élvezhető formanyelvet alkot.

e15

1995-ben az e15 a progresszív design és a magasminőségű alapanyagok találkozásaként jött létre. A londoni alapítás óta a világ minden táján jelen van, továbbá Németországban és más európai országokban is vannak gyárai. Szoros együttműködésben designerekkel, építészekkel és művészekkel, az e15 szabadjára engedi az alkotói kreativitást. A cég az IMM-en a modern lakó és dolgozótér szükségleteiből inspirálódott, David Chipperfield építésszel közreműködve. Végeredményként egy nagyszabású, ugyanakkor elegáns és letisztult enteriőr született.

Pulpo

A német cég termékeiben tagadhatatlanul visszaköszön a nyolcvanas évek posztmodern játékossága. A nosztalgia ellenére az összhatás mégis a futurisztikus belső térben elevenedik meg előttünk, ahol nem is annyira a bútorok, inkább a lámpák és kiegészítők extravagáns formái dominálnak. A Pulpo standja ebbe a különös és gyönyörű fantáziavilágba kalauzolta látogatóit.

 

Studio Truly Truly

Az osztrák alapítású, de Rotterdamból irányított Studio Truly Truly a művészi használati tárgyak elkötelezettje. Joe Colombo vagy Verner Panton a hagyományos lakótereket újra gondoló tevékenységére utalva, a cég egy pazar, trópusi villa belső tereit húzta fel, amely a vásár egyik leglégiesebb helyszíne lett. A Das Haus installáció helységei hangulatok szerint épülnek egymásra. Kate és Joel Booy designer duó számára az ideális otthon biztos falat emel a külvilág rohanása és a privát szféra csendje közé.

Molteni & C l Dada

A Vincent Van Duycen által tervezett, mintegy 700 m2-es pavilon terei a lenyűgöző Hi-Line konyhában találkoznak. Az exkluzív dekorációs elemek és alapanyagok használatával Van Duysen magas szintre emeli a bútorzat és konyha reprezentatív megjelenítését.

COR

A COR felfogása szerint, a jó bútor nem csak jól néz ki, hanem kényelmes, praktikus és időtállóan szép. A COR bútorai azért készülnek, hogy élmény legyen rajtuk ülni, aludni, relaxálni. A standot egymásba nyíló, véget nem érő terek alkotják, melyek középpontjaiban a márka emblematikus darabjai kapnak helyet. A finom színeket és kecses formákat a sötét háttér és finom világítás öleli körbe.

Vitra

A 20. század ikonikus alkotásai után a Vitra továbbra is kísérletezik és feltalál. Nyers fa felületek, világosság és letisztultság jellemzi a Vitra standot. A szobák egy központi, zen-kertet idéző térre nyílnak, a nyugodt színek és elegáns formák között pedig olyan klasszikusok tűnnek fel, mint például az Eames Fiberglass Chair vagy az Aluminium Group.

 

Mayer Zsófia