Art Market Budapest

Blog » Art Market Budapest

Az Artlocator az Art Market Budapest vendége

2015. október 8-án ötödik alkalommal nyílik meg a főváros egyik legpezsgőbb kortárs művészeti vására a Millenáris kiállítási épületeiben és parkjában. Az Art Market Budapest 6000 négyzetméteren mintegy 500 művész több ezer alkotását ismerheted meg. A négy napos programban az Artlocator is bemutatkozik, s nem csupán a magazin első számát ismerheted meg, de találkozhatsz az alapítókkal, s természetesen vásárlásra, sőt előfizetésre is lehetőséged lesz. Az esemény sorozat ideje alatt, az Artlocator alkalmazásban csak Art Market események, programok és információk jelennek meg! Az esemény ingyenesen látogatható.

iOS verziót innen éred el

Android verziót pedig innen

Az Artlocator ezidáig csupán egy ingyenesen letölthető mobil alkalmazás formájában volt elérhető, amely a Budapesten zajló kortárs képzőművészeti eseményekről, kiállításokról és más programokról tájékoztat könnyen áttekinthető és egyszerűen böngészhető formában. Az Artlocator több hónapos előkészítést követően most kilép a virtuális térből, fizikai formát ölt, és egy exkluzív print magazinnal jelentkezik. A 140 oldalas folyóirat kiterjesztett valóság (AR) tartalommal is rendelkezik, s alapítói nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy a hazai piacon is bevezessék az interaktív print fogalmát. A logóval jelzett oldalakat az olvasó a Layar applikáció segítsévével egy okostelefon vagy táblagép kamerájával olvashatja be, a kijelzőn pedig oda kapcsolódó, folyamatosan frissített online AR tartalom jelenik meg.

Az első lapszámban számos, a legfiatalabb nemzedékhez tartozó alkotó mutatkozik be, köztük a festőművész Szinyova Gergő és Ulbert Ádám, illetve Filkey Áron és Demeczky Nóra grafikusok. Több oldalas galériakörkép olvasható a legújabb budapesti kiállítóhelyekről és művészeti kezdeményezésekről, átfogó írás avat be az online műkereskedelem rejtelmeibe, Rieder Gábor tanulmánya pedig a posztinternet kérdéskörét járja körbe. Dobos Tamás Gépember című fotósorozata rendhagyó módon dolgozza fel az ember és a gépek kapcsolatát, a Matók Zsuzsival készült interjúban pedig a food art mibenlétére derül fény. Az Artlocator címlapján Szombat Éva fotója látható.

A kiadványhoz informatív site is kapcsolódik, ahol a kiterjesztett valóság fogalmával és használatával is megismerkedhetsz. A magazin online is rendelhető, a terjesztési pontok pontos és folyamatosan bővülő listája a itt található.