Nimova Projeckt: Fehér Menny

Nimova Projeckt: Fehér Menny
Nimova Projeckt: Fehér Menny

Nimova Projeckt: Fehér Menny

megnyitó:
2020. 02.14. 19:00
Fausto Mercier (live)

A ‘Fehér Menny’ egy magyarázó, ismeretterjesztő mű-csoport. Egy szubjektív, korlátolt érvényességű meghatározás, sőt, legyen inkább spekuláció, elképzelés. A videó egy, a témához köthető interjú szövegét illusztrálja.
Ami pedig a videóban elhangzik, egy tökéletes világ, egy ideális társadalom megteremtésére épülő definíció gyűjtemény – egy fehér, európai férfi gyűjteménye, de lehetne akár egy fehér, európai nő spekulációja is a földre szállt mennyország képéből kiindulva. Az interjú során elhangzott vélemények pedig szinte tökéletesen érvényesnek hatnak akkor is, ha egy online felolvasó szoftver különböző karaktereinek a szájába adják őket.

A Nimova Projeckt pszeudo formáció 2013 óta foglalkozik a videó alapú narratív történetmesélés különböző formáival, azon belül is a megbízhatatlan elbeszélői módszerrel, a legtöbb esetben egy kollaboráció keretein belül.

EN/

opening:
14.02.2020 19:00
Fausto Mercier (live)

‘White Heaven’ is an explanatory, educational group of works. It is a subjective definition with limited validity, or rather speculation. The video illustrates a text of a topic-specific interview.
And what the video talks about is a collection of definitions: a definition of a perfect world, an ideal society – a collection by a white European man, or even, speculations by a white European woman based on the image of a realized paradise. And the views expressed during the interview seem almost perfectly valid even when put into the mouth of different characters in an online reading software.

Since 2013, the Nimova Projeckt pseudo-formation has been dealing with various forms of video-based narrative storytelling, including the unreliable narrative method, mostly within the framework of a collaboration.

Részletek

Kezdés

2020.02.14. - 19:00

Vége

2020.02.28. - 18:00

Helyszín

MŰTŐ

Kende utca 1.
Budapest
Hungary
1111

Szólj hozzá!