Almási J. Csaba fotográfus vezetése a Király Tamás kiállításban

Almási J. Csaba fotográfus vezetése a Király Tamás kiállításban
Almási J. Csaba fotográfus vezetése a Király Tamás kiállításban

Almási J. Csaba fotográfus tárlatvezetése a Király Tamás. Out of the Box című kiállításban

Almási J. Csaba fotográfus az 1980-as évek közepe óta dolgozott együtt Király Tamással, mint fotós, jelmezkészítő, modell és a divatbemutatók háttérmunkatársa. Részt vett a divattervező összes bemutatóján, a magyarországi előadásoktól kezdve a híres 1988-as berlini show-ig. Szinte az összes magyarországi magazinnal dolgozott már együtt, nyolc éven át volt a Vígszínház fotósa, jelenleg a Metropolitan Egyetem divatfotó szakán tanít.

Király Tamás (1952–2013) kiállítása egy olyan művész első nagyszabású retrospektív bemutatója Magyarországon, akinek tevékenysége ellenáll a hagyományos műfaji, illetve irányzatok szerinti besorolásnak. Legnyilvánvalóbban persze az öltözködéshez, a divathoz kapcsolódnak a munkái, de Király felfogásában az öltözködés egy határterület, a divat, a film, a színház, a performansz és a képzőművészet találkozási pontja. Ruhái egyszerre jelmezek, mobil szobrok, futurisztikus transzformációk, a saját korát megelőző művész jövőbe látó kreációi.

HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, 1. emeleti kiállítótér
NYELV: magyar

Részvétel a kiállításra szóló belépővel vagy bérlettel lehetséges
.
.
.
.
.
.
.
.
Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről hang- és képfelvétel készül, amelyből a Ludwig Múzeum részleteket használhat fel a múzeum és programjainak népszerűsítése céljából és egyéb promóciós célokra. Eseményeinken történő részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Ludwig Múzeummal vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.

Részletek

Kezdés

2019.08.24. - 16:00

Vége

17:00

Helyszín

Ludwig Múzeum

Komor Marcell u. 1.
Budapest
Hungary
1095
P: (1) 555 3444
http://www.ludwigmuseum.hu/

Szólj hozzá!