A boldogság szigetei

Blog » A boldogság szigetei

Best of Esterházy Art Award

A NOW Esterhazy Contemporary és a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) kiállítása fiatal magyar kortárs művészek munkáiból kínál válogatást a 2021-es év első, valós térben megvalósuló tárlatán. A kiállítás augusztus 19-ig látogatható!

A karantén alatt érezhetővé vált: mindannyian szigetek vagyunk. Egyedül, magunkra maradva, körülöttünk a végtelen óceán. Sok művész számára éppen ez az állapot jelenti a normalitást. Legtöbben már a világjárványt megelőzően is állandó home office-ban dolgoztak, saját művészetük bűvkörében, önmagukért és önmaguknak munkálkodva. Társadalmunk a művészek effajta életmódját nem korlátozásnak tartja, inkább önmegvalósításként könyveli el. Az utóbbi hónapok történései valójában arra mutattak rá, hogy a társadalomtól való elzárkózás akár pozitív hatással is lehet az egyénre, sőt, utat nyithat akár a boldogság felé is. A Boldogság szigetei című kiállítás ezt a dinamikát járja körül hat kortárs alkotó szemszögéből. A kiállító művészek közül korábban többen elnyerték az Esterházy Művészeti Díjat.

Kiállító művészek
Csató József, Makai Mira Dalma, Nagy Imre, Nemes Márton, Puklus Péter, Tranker Kata

Kurátor
Vitus Weh | NOW Esterhazy Contemporary

Helyszín
Collegium Hungaricum Berlin
(Dorotheenstraße 12, 10117 Berlin)

Makai Mira Dalma installációja | Fotó: Antal Barbara, © Collegium Hungaricum Berlin
Csató József, Makai Mira Dalma, Nemes Márton és Tranker Kata munkái | Fotó: Antal Barbara, © Collegium Hungaricum Berlin
Nagy Imre alkotásai | Fotó: Antal Barbara, © Collegium Hungaricum Berlin
Puklus Péter műve | Fotó: Antal Barbara, © Collegium Hungaricum Berlin

Szólj hozzá!